Volg ons

Volg ons ook op:

alt alt alt

In the picture

Zoeken

Over de Speel-In

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep enthousiaste vrijwilligers en een beroepskracht van Servanda Stichting Welzijn. Ieder jaar zetten wij ons in om aan het eind van de zomervakantie een spetterende Speel-In neer te zetten. Het organiseren van de Speel-In doen wij met een team van zo'n 20 man, maar tijdens de Speel-In zijn we met wel bijna 100 vrijwilligers bezig om de boel te laten draaien.

alt

 

Wat is de Speel-In?

Aan het eind van iedere zomervakantie wordt sporthal de Wielewaal omgetoverd tot een waar kindervakantiespektakel, de 'Speel-In' genaamd.

speelin2014-zaal

In en rondom de Wielewaal worden meer dan 35 verschillende hoeken opgezet, waarin kinderen van 6 tot 13 jaar kunnen deelnemen aan allerlei creatieve en gezellige knutsel- en spelactiviteiten. Vijf dagen lang kunnen zij (zelfstandig) rondlopen en kiezen welke hoeken ze in willen gaan en aan welke activiteiten ze deel willen nemen.

Kijk zeker ook eens naar de foto's en filmpjes die op de Speel-In zijn gemaakt om een indruk te krijgen van de verschillende hoeken en activiteiten die de Speel-In rijk is.

 

Ontstaansgeschiedenis

alt

De Speel-In in Hardinxveld-Giessendam is in 1979 opgericht door een aantal verenigingen en jeugdraden van verschillende kerken die verenigd waren in de jeugdraad van de Stichting Dorps Gemeenschap (SDG).  Het eerste jaar met een bescheiden opzet in de toen spiksplinternieuwe sporthal "De Wielewaal". Het kinderaantal groeide elk jaar en ook het aantal activiteiten. De Speel-In wordt al vanaf het begin georganiseerd volgens dezelfde formule: allerlei verschillende hoeken met de meest uiteenlopende activiteiten en ieder jaar wel weer iets nieuws.

alt

Bij de opheffing van de SDG in 1984 besloot de Speel-In-groep als zelfstandige groep verder te gaan. Daarvoor kreeg de groep subsidie van de gemeente. Later heeft de groep op verzoek van de gemeente zich aangesloten bij de stichting SKEW, die later is opgegaan in Servanda Stichting Welzijn. Zij werd een zelfstandige projectgroep binnen deze stichting, met een apart budget en zelfstandige besluitvorming.

De organisatie bleef groeien, het aantal vrijwilligers bleef toenemen en ook het aantal bezoekers bleef stijgen. Ook het aantal hoeken en activiteiten zijn blijven groeien. Werd eerst alleen de ruimte binnen de sporthal gebruikt, later moest ook de ruimte rondom de sporthal worden benut. Inmiddels heeft de Speel-In op dinsdag 26 augustus 2014 met trots voor het eerst de 1000ste bezoeker van de dag mogen ontvangen!

Foto duizendste bezoeker

 

Toekomst van de Speel-In

Hopelijk blijft dit vakantiespektakel ook de komende jaren bestaan. Nu komen de kinderen van de kinderen van destijds naar de Speel-In. We hopen dat ook de kinderen van de kinderen van de kinderen naar de Speel-In kunnen komen.

Data 2020

Speel-In 2020 gaat helaas niet door vanwege het coronavirus.

Plaats & Tijd

Speel-In 2020 gaat helaas niet door vanwege het coronavirus.

Voor wie

harlekijns-mutsje 100

Voor kinderen van 6 tot en met 13 jaar (evt. onder begeleiding van ouder).

Toegangsprijs

Toegangsprijzen en voorverkoopadressen worden hier vermeld zodra ze bekend zijn.

Twitter

speelin_hveld Zoals jullie weten gaat de Speel-In helaas niet door ;-( Maar wij hebben een hekel aan stil zitten. Hebben jullie… https://t.co/Kc8D8CW669
speelin_hveld Meer info lees je op https://t.co/ujBZfXYSsp of neem een kijkje op de facebookpagina https://t.co/zBPNBHWc0q
speelin_hveld Op vrijdag 24 augustus organiseert de Speel-In ter ere van haar 40e verjaardag de Slide-In! De kaartverkoop voor de… https://t.co/xjMnSfRTRu

Contactinfo

Contactinfo voor de Speel-In:

Servanda (Ducdalf) t.a.v. Wesley
Scheldestraat 1
3371 SV  Hardinxveld-Giessendam
Tel. 0184-612771
Mob. 06 82 32 26 35

Wesley is aanwezig op:

  • Maandag overdag
  • Dinsdag overdag
  • Woensdag overdag
  • Donderdag overdag

Contact voor tijdens de Speel-In (alleen voor noodgevallen):

Sporthal "de Wielewaal"
Cornelisweer 2
Tel. 0184-616320

Contactformulier

Stuur ons je vraag/opmerking:

Je naam...

Je e-mailadres...

Je bericht...

Een aantal verplichte velden is nog niet ingevuld!

Je krijgt automatisch een kopie van je verzonden berichtje in je mailbox.

Weblinks

alt Facebook voor foto's van de Speel-In, contact medewerkers/ouders, laatste nieuws.
alt YouTube voor filmpjes van de Speel-In.
alt Twitter voor het laatste nieuws over de Speel-In.
servanda-logo 32 Servanda: de Speel-In is onderdeel van Servanda.

Websitebeheer... | © Speel-In | Privacybeleid/cookies | Powered by Joomla!® | Gemaakt door HdV |